Театрално-етнографско студио

Участие в VII Областен форум на ученическите клубове за извънкласна дейност

Georgieva

По Великден в АВТОТО

Обичаите и традициите по Великден отново събраха учениците от ПГ по транспорт. Дни наред участниците от „Театрално – етнографско студио“ и ентусиасти подреждаха етнографски кът, със събирани от месеци експонати. Връх в заниманията беше боядисването на великденски яйца.

Ой, Коледо, мой Коледо

На импровизираната сцена младите таланти от театрално-етнографско студио ,,Традиции и бъдеще” ни пренесоха в дома на едно българско семейство, посрещащо вестителите на коледния дух – коледарите. Облечени в народни носии, с рунтави калпаци на главите и с по една дряновица в ръцете, момчетата благословиха дома със съхранената и до днес коледарска молитва за добруване и здраве. Младите коледари поздравиха ,,домакините” с песни и пожелания за берекет, за щастлива и богата година. Подобаващо бяха изпратени с дарове – ябълки, кравайчета и орехи.

141 години безсмъртие

На 19 февруари 2014г. се навършват 141 години от обесването на Апостола на свободата – Васил Левски. За отбелязването на годишнината учениците от ПГ по транспорт представиха драматургичен вариант на Вазовия разказ „Апостолът в премеждие“. Младите членове на „Театрално – етнографско студио“ проявиха изключителен талант при представяне образите на героите. Зрителите видяха как безстрашния Левски успява да се измъкне с хладнокръвие и смелост от изпратените да го търсят заптиета.

На 2 декември учениците от Театрално-етнографско студио посетиха експозицията на Регионален исторически музей, гр. Хаскво.

С огромно удоволствие, представят в собствена презентация работата на студиото.